СПРАГА: Все,Знання,Про Київ SPRAGA ART DAY відбувся. Не зважаючи ні на що.

SPRAGA ART DAY відбувся. Не зважаючи ні на що.

SPRAGA ART DAY — перший офлайн-захід від СПРАГА.інфо таки відбувся.

Так, пройшов вже вже місяць з того дня як народилася «Спрага» в тому вигляді в якому ми її зараз маємо. Так, звичайно хтось і раніше щось чув про проект ««Спрага»: коли прагнеш цікавого», адже ще у позаминулому році ми провели маштабний літературний фестиваль з однойменною назвою, але ідею презентувати широкій громадськості повноцінний культурний продукт під назвою SPRAGA.info ми почали реалізовувати зовсім нещодавно.

Ми почали активно нарощувати аудиторію в офіційному пабліку «СПРАГА» в мережі Facebook, створили сайт та щодня, починаючи з 1 травня 2020 року, взялися проводити різноманітні культурні онлайн-активності.

За лічені дні нашого існування багато хто вже звик до того що кожного вечора можна відвідати наші мистецькі події або прослухати культурологічні лекції різноманітної спрямованості. Причому зробити це можна просто не виходячи з дому.

Ми створили, під час карантину, який зумовлений пандемією коронавірусу, можливість отримати змістовне дозвілля кожному, дали змогу доторкнутися до культури у всій її повноті.

Концерти онлайн і літературні читання, розмови про мистецто і світ навколо, розповіді про Київ та віртуальні мандрівки в цікаві місця – все це ми почали робити місяць тому і наразі робимо це щодня.

А от стосовно очних зустрічей — цього довго не було, адже культурні події тривалий час були під повною забороною.

Кілька днів тому відбулося чергове послаблення карантину і Кабінет Міністрів офіційно дозволив зібрання невеликими групами у публічних місцях.

І от саме тоді ми чітко вирішили — влаштовувати Open Air Session до Дня Києва.

Нашвидкоруч ми продумали концепцію заходу (вирішили що через карантинні обмеження він не може бути надто масовим) і почали збирати тих, хто бажає на даному заході виступити, презентувавши цікаву музику чи поезію.

Досить швидко сформувався список учасників і в переддень події ми остаточно затвердили програму.

Все мало відбутися якнайкраще, але погода стала на перешкоді. Холоднеча, пориви вітру і дощ, дощ, дощ, який іноді просто переростав у зливу.

І хоча ближче до початку події дощ майже повністю вщух, абсолютна більшість із тих, хто був заявлений в програмі в якості учасників, просто не дійшли до події.

Що ж, так іноді буває.

Зрештою захід таки відбувся, але по-суті, він перетворився кількагодинний виступ етно-гурту «Зілля» на одному з київських пагорбів.

Учасникам даного гурту ми маємо сказати велике-велике ДЯКУЮ. Якби не ви – захід би просто не відбувся.

Тих же митців, які не дійшли до події, ми насправді дуже добре розуміємо – за такої погоди складно знаходитися на відкритому просторі тривалий час та отримувати від цього щире задоволення (а у виступах без задоволення просто немає сенсу).

Гурт «Зілля» ж дійсно грав із задоволенням. Сторонні перехожі, які взагалі зовсім нічого не знали про захід, просто зупинялися – і подовгу слухали.

Тому тут із повною впевненістю ми можемо сказати що незважаючи ні на що захід вдався. Та що там, «Спрагу» ми взагалі робимо не «завдяки…», а «незважаючи на…».

Учасники SPRAGA ART DAY майже у повному складі

Не обійшлося і без курйозів.

Так, за кілька хвилин після початку події до нас підійшли представники поліції і попросили пред’явити дозвіл на проведення даного заходу. Але річ у тім що жодного письмового дозволу ми не мали, а всі домовленості були виключно усними. В цій ситуації допомогло мистецтво дипломатії, яке проявив по відношенню до представників Системи засновник ініціативи SPRAGA.info Юрій Чабан.

Кілька хвилин аргументованої розмови — і компроміс досягнений. Нас просто попросили переміститися на кілька метрів в сторону.

В той же час, коли відбувалася розмова з поліцією, музиканти навіть не перервали свого виступу.

Кількахвилинний антракт – і захід продовжується вже на новому місці.

І з’являються хоч і нечисленні але нові глядачі.

Маємо ще подякувати Першому каналу Українського Радіо за можливість анонсування нашої події в ефірі головної радіостанції НСТУ. Цей факт став хорошим в козирем під час розмови з поліцейськими.

І взагалі, чудово що незважаючи ні на що, ми таки зробили цей Spraga Art Day Open Air Session. Цим самим ми, по суті, продовжили чудову традицію — в день Києва неподалік від історичного музею влаштовувати мистецькі івенти.

І так, «Спрага» — це дійсно цікаво.

1 комментарий для “SPRAGA ART DAY відбувся. Не зважаючи ні на що.”

  1. спасибі велике за виствітлення такої чудової події я не мала змогу приїхати, але подивилася світлини, відео, почитала статтю і ніби побувала на арт Спрага Дейз) у Юриталант оратора, нещодавно чула його по радіо і одразу ж впізнала -приємний голос , захоплююча подача,цікаві факти спасибі величезнеорганізаторам)проводьтеще такі акції і наснаги Вам

Оставить ответ

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Також рекомендуємо

Элеонора Рахлина — киевский экскурсовод, который уже стал легендойЭлеонора Рахлина — киевский экскурсовод, который уже стал легендой

27 апреля 2006 года в возрасте 71 год умерла Элеонора Рахлина – человек, проводящий экскурсии по Киеву на протяжении всей своей жизни, Экскурсовод с большой буквы, человек, чьё имя в

Ярославів Вал, 14. (Київ). Пам'ятка архітектури.

Ярославів Вал, 14. Садиба Леонтія Родзянка в КиєвіЯрославів Вал, 14. Садиба Леонтія Родзянка в Києві

Будинки, зведені на цій ділянці на початку ХХ ст., а сама садиба являє яскравий приклад активного капіталістичного використання дорогої в центрі міста землі. Ті, хто відвідують екскурсії по Києву, добре знають, що