СПРАГА: Видео Архип Люлька і його турбореактивні двигуни

Архип Люлька і його турбореактивні двигуни

Онлайн-активність про відомого авіаконструктора Архипа Михайловича Люльку, який розробив проект першого радянського турбореактивного авіадвигуна. На честь академіка Саварський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — дитячий садок» названий іменем Люльки, у російському місті Москва іменем Люльки названу площу.
В с. Саварка Богуславського району Київської області — рідному селі А. М. Люльки — 25 травня 2007 р. відкрито пам’ятник А. М. Люльці на подвір’ї школи його імені.

В Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» встановлено меморіальну дошку Люльки, його портрет — в Галереї видатних випускників КПІ, за головним корпусом КПІ на алеї видатних вчених встановлено пам’ятник Архипу Михайловичу Люльці.

Оставить ответ

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Також рекомендуємо

СПРАГА інфо - коли прагнеш цікавого

Розмова з художником Іваном Семесюком (з архіву радіо «Культура»)Розмова з художником Іваном Семесюком (з архіву радіо «Культура»)

Юрій Чабан спілкується з українським художником Іваном Семесюком. Про полїтику, жлоб-арт, соціальну сатиру і провокативне мистецтво. Про те, як реагують митці на те що відбувається навколо. Слухачі телефонують в прямий

ЕТНО ФОЛК LIVE з Мирославою Татарчук & «Зілля»ЕТНО ФОЛК LIVE з Мирославою Татарчук & «Зілля»

ЕТНО ФОЛК LIVE з Мирославою Татарчук і учасниками гурту «Зілля». У першій частині: бесіда про музейну справу, про вишивку, народних умільців та місце традиції в сьогоденні. У другій частині: спів

Екскурсії по Києву, івенти в Києві, афіша мистецьких подій. Куди піти - Київ і не тільки : СПРАГА.ІНФО

Громадська активність і волонтерство. Що це таке?Громадська активність і волонтерство. Що це таке?

Онлайн-активність, яку підготував Юрій Чабан. Про громадську активність і волонтерство.Гості: Лілія Ткаченко — в студії; Євген Семехін, Марина Люта, Кирилл Талер, Олександр Солонтай — телефоном. Похожие записи: Спрага до волонтерства: