СПРАГА: Видео Архип Люлька і його турбореактивні двигуни

Архип Люлька і його турбореактивні двигуни

Онлайн-активність про відомого авіаконструктора Архипа Михайловича Люльку, який розробив проект першого радянського турбореактивного авіадвигуна. На честь академіка Саварський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — дитячий садок» названий іменем Люльки, у російському місті Москва іменем Люльки названу площу.
В с. Саварка Богуславського району Київської області — рідному селі А. М. Люльки — 25 травня 2007 р. відкрито пам’ятник А. М. Люльці на подвір’ї школи його імені.

В Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» встановлено меморіальну дошку Люльки, його портрет — в Галереї видатних випускників КПІ, за головним корпусом КПІ на алеї видатних вчених встановлено пам’ятник Архипу Михайловичу Люльці.

Оставить ответ

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Також рекомендуємо

Григорій Кочур: людина що заклала підвалини сучасного українського художнього перекладуГригорій Кочур: людина що заклала підвалини сучасного українського художнього перекладу

Чергова онлайн-активність спрага.інфо: лекція Катерини Клюєвої про Григорія Кочура — людину яка багато займалася художнім перекладом і про яку мало хто знає. Похожие записи: Килия — самый древний город Украины.

SPRAGA ART DAY до Дня Києва (відеозапис стріму)SPRAGA ART DAY до Дня Києва (відеозапис стріму)

30 травня відбувся SPRAGA ART DAY. Викладаємо відео. Похожие записи: Місяць зі «Спрагою». Підсумки та ідеї на майбутнє А где в Киеве? Выпуск 4 Эмиграция, эмиграция. Две личные истории. Искусственный

«Спрага» на фестивале «Антракт» в Херсоне. День первый.«Спрага» на фестивале «Антракт» в Херсоне. День первый.

Очередной литературный фестиваль «Ан Т-Р-Акт» проходил в Херсоне 5 — 6 июля 2020 года при поддержке «СПРАГА.инфо». Онлайн-активность с первого фестивального дня. Похожие записи: «Спрага» на фестивале «Антракт». День 2.